петък, 2 септември 2011 г.

TrainSoft и NewBusiness.bg организират обучение по счетоводство за предприемачи

Събитието е насочено към собствениците на стартиращи и малки фирми


Центърът за професионално обучение TrainSoft и онлайн изданието за стартиращи предприемачи NewBusiness.bg организират обучение на тема „Счетоводството за предприемачи“. Събитието ще се проведе от 15 октомври 2011 г. до 15 ноември 2011 г. и ще включва както дистанционно обучение, така и присъствени часове, които ще се проведат на 15, 22 и 29 октомври в залата на ТреинСофт (София, ул. "Осогово" 30, офис 502). На участниците в курса ще бъде осигурен достъп до материали на портала за интерактивни обучения e-znanie.trainsoft.info.

Обучението е адаптирано за собственици на стартиращи и малки фирми – цената е преференциална, а времето е оптимизирано, така че за възможно най-малко часове заетите стартиращи предприемачи да могат да получат възможно най-много знания във важна за тях сфера, като счетоводството. Курсът ще бъде интензивен, изцяло практически ориентиран и ще използва всички предимства на онлайн технологиите за обучение. Лектор ще бъде утвърденият специалист в сферата на счетоводството Вера Илиева.

„Стартиращите предприемачи обикновено са изцяло заангажирани със своя бизнес, нямат време, а часто – и бюджет, за да участват в дълги лекционни курсове. Същевременно обаче повечето от тях не разбират от счетоводство и имат нужда от базови познания в тази материя, за да могат да преценяват правилно случващото се с бизнеса им. Затова желанието ни е да създадем един курс, насочено специално към собствениците на нови фирми, който да им даде базови познания по счетоводство, отнемайки възможно най-малко от времето им и при изключително изгодна цена“ - сподели Росислава Борисова, управител на TrainSoft.

Учебната програма включва темите за значението и роля на счетоводството в управлението на фирмата; принципите и съдържанието на счетоводството; нормативната уредба по счетоводство (Закон за счетоводството; Национален сметкоплан; Национални счетоводни стандарти. Счетоводен баланс); същност, съдържание и структура на Счетоводен баланс; стопански операции и отражението им върху баланса; методология на счетоводното отчитане; балансови изменения - Видове. Счетоводни сметки и регистри; годишен счетоводен отчет – същност, предназначение и изисквания към информацията в него и др.

След всяка тема ще се предоставят задачи за самостоятелна работа и упражнения, които ще се коментират на следващо присъствено упражнение, а след края на обучението, при успешно положен изпит, се издава удостоверение за професия „Оперативен счетоводител”. Обучението ще бъде гъвкаво и участващите в него предприемачи ще имат възможност да дискутират с лектора различни интересуващи ги казуси.

Цялата програма и повече информация за курса е достъпна на адрес:
.

1 коментар:

  1. счетоводството е една от най-значайните части за всчка компания и освен това ч е е най-значайна тази материя се променя доста често затова са необходими постоянни обучения

    ОтговорИзтриване