четвъртък, 29 март 2012 г.

1/3 мислят, че шефът им е некомпетентен

1/3 от служителите по света мислят, че шефът им е некомпетентен, а 40% са напускали работа преди всичко поради слабо лидерство, според скорошно проучване.

Проучването "Lessons for Leaders from the People Who Matter" е проведено от фирмата за управление на таланти DDI сред 1300 служители в САЩ, Обединеното кралство, Австралия, Канада, Китай, Германия, Индия и Югоизточна Азия.

34% от запитаните са отговорили,  че понякога или никога не мислят, че лидерът им е ефективен. Цели 37% са отговорили, че рядко или никога не са били мотивирани да дадат най-доброто от себе си за лидера им.

Не вслушване, неспособност за справяне с конфликти, фаворизиране, липса на обратна връзка и липса на консултации са сред лидерските провали, открити от проучването.

70% от анкетираните  са отговорили, че шефът им не остава спокоен и  конструктивен по време дискутиране на проблем. Това предполага, че служителите са по-малко склонни да съобщават на ръководителите си за проблеми и да се ангажират с разрешаването им.

Проучването е открило още, че служителите биха били с от 20% до 60% по-продуктивни, ако открият „най-добрия” (“best ever”) ръководител, като 1/4 са отговорили, че в такъв случай биха били с 41% до 60% по-продуктивни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар