събота, 21 ноември 2015 г.

Накарайте парите да работят за Вас!


Живеем във време, в което парите движат света. За никого не е тайна, че управляват онези, които разполагат с пари.

Парите никога не спят... А Вие?
А замисляли ли сте се, че ежедневно всеки от нас управлява пари - собствените си финанси? И въпреки това, едни се справят по-добре от други. Защо е така? Защо тези, които днес притежават повече, много често суъмяват и трупат още повече? Истината е, че една част знаят наистина какво и как да правят с парите и да направят така, че парите да работят за тях. Клиширано, нали? Но това е реалността. Има два типа хора - такива, които цял живот работят за пари и такива, за които парите работят. Разликата между двата типа е наборът от знания. Много хора не се справят с управлението на финансите, поради липсата на базови умения.

Още от малки децата трябва да се насърчават и обучават в семейството как рационално да разпределят и мислят за своите финанси. Децата най-често правят това, което виждат от родителите. И ако родителите са затънали в сметки и данъци и се чудят как да изкарат месеца, най-вероятно и детето няма да стигне по-далеч. Пропуск в образователната система е, че не се изучават никакви бизнес и финансови предмети. И макар учениците в основното училище, по-късно и в гимназията, да са още малки и да не са наясно с всички понятия и процеси, свързани с парите, масово те вече използват дебитни или кредитни карти, имат влогове, стипендии... Но без основа, върху която да разсъждават за силата на парите и как да ги управляват оптимално. 

Свикнали сме да мислим, че само заетите в банките, финансовите институции и тези, които ежедневно се занимават с пари, знаят "тайната" на богатството и правилното ръководене на финансите. Всеки може да достигне тайната, просто защото не е тайна, а начин на мислене, на правилни и методични действия и въпрос на опит, който се трупа.

Нека вземем за пример счетоводителите... Помисляли ли сте си някога, че те всъщност са магьосници с числата? В дадена фирма или предприятие, те са една от водещите финансови сили и върху тях пада огромна отговорност. Както при всяка професия, и тук има счетоводители и добри счетоводители. Разликата? Нека Ви разкажа една история...

Заможен бизнесмен си търси счетоводител. На интервю се явяват много кандидати, но единственият въпрос към тях, на пръв поглед изключително прост, е "Колко прави 2+2?". Разбира се, всеки счетоводител знае, че отговорът е 4 и така много от кандидатите за работа отговаряли, сигурни в себе си. Шефът казвал, че ще им се обади, но той знаел, че никой от тях не бил неговият счетоводител. Накрая, когато вече бил отчаян, в кабинета му влязъл последният лъч светлина. Пртеснен от въпросите, които го очакват, счетоводителят седнал и зачакал да започне интервюто. Въпросът - отново - "Колко прави 2+2?". Кандидатът станал спокойно от стола, отишъл до прозореца, спуснал завесите и се обърнал с думите "Вие кажете колко искате да прави..." 

Счетоводството е само по себе си едно идеално обучение, уроци, които разкриват и обясняват движението на парите, начини за увеличаване или намаляване на капитала, управлението му... Учи на логическо мислене и дава насоки от какво може да се печели, коя стъпка би била правилна, дали е подходящ момент за сделка и т.н. Дори да не сте професионален счетоводител, то натрупаните знания и опит ще бъдат приложими в много аспекти на живота.

Осъзнали тези ползи, ние Ви предлагаме професионални счетоводни курсове. Разгледайте списъка и изберете най-подходящото за Вас! 

До края на годината ТреинСофт Ви дава възможността да спестите 50% от курса "Годишно счетоводно приключване"

Защото знаем, че финансовото образование си струва!



Свържете се с нас и запазете Вашето място!

Лице за контакти: Росислава Борисова
Адрес: 1303 София, ул. Осогово 30, офис 502
Телефони: (089) 561 4150; (02) 920 0239
Skype: trainsoft

Няма коментари:

Публикуване на коментар